Серед кращих фінансових інструментів на сьогоднішній день безумовно є депозит. За винятком того, що існує чимало базових видів депозитних внесків, кожен з них має свої переваги. До того ж, банки спроможні дописувати в договорах унікальні власні переваги до кожного з них.

Де та як краще обрати банк для вкладу вигідніх депозитів, а також які саме умови підійдуть найкраще? На цю, можливо, для декого незнайому тему ми й поговоримо нижче.
Практично в кожному банку депозити пропонуються клієнтам під смачно розрекламованою назвою, що сприяє просуванню послуги. В рамках певних святкових дат також нерідко банки пропонують спеціальні заманливі відсоткові ставки та акційні пропозиції.

Як правило, депозитні вклади діляться на два типи

  1. Депозит на певний термін. Даний тип депозиту не настільки ліквідний, як інший, але при цьому він надає більш високий прибуток в процентному еквіваленті.
  2. Депозит до запитання в повному обсязі повертається на першу вимогу клієнта та не має встановленого терміну.

Річний депозит в розрізі варіантів накопичення власних коштів

Практично кожен банк створює свої основні види депозитних внесків, виходячи із наведених вище основних типів.

Варіанти депозитних внесків, які сьогодні пропонуються в банках:

  1. Мультивалютні депозити — при даному виді депозиту вкладник отримує можливість перерозподіляти збереження з однієї валюти в іншу без втрати нарахованих відсотків.
  2. Для банківських вкладників, що мають на меті отримувати регулярні нарахування не лише за фіксованою процентною ставкою, але й за зміною ціни дорогоцінних металів на ринку, максимально доречним буде металевий депозит.
  3. Серед традиційних варіантів вкладів зустрічається ощадний депозит, який передбачає стартові умови та невелику ставку за відсотками. При такому виді депозиту основна сума клієнтського внеску може зростати за рахунок капіталізації, яку періодично проводять деякі банки. При наступному нарахуванні відсотків отримана грошова сума надходить до основної.
  4. Для збирання грошей підійде краще накопичувальний депозит. Зазвичай такого роду депозити пропонуються в рамках якихось програм, наприклад, автомобільні, житлові. Вклад повинен поповнюватися.
  5. Розрахунковий депозит буде корисним для тих, хто хоче не лише елементарно зберігати свої активи в банківській установі, але й отримувати щомісячну виплату за ним.
  6. Спеціалізовані депозитні внески, які стосуються окремо виділених верств населення.
  7. Для бажаючих вкласти свої гроші в банк у іноземній та національній валютах найбільш доречним стане валютний вид депозиту. Такий вид депозиту включає в себе дуже важливе збереження накопичення у разі зниження курсу гривні.

Депозитний рахунок: чи варто відкривати?

Роблячи свій вибір на користь депозиту ви зможете надійно вкласти власні тяжко зароблені кошти. Тим, хто бажає навчитися відкладати власні зароблені кошти, даний простий спосіб є кращим виходом. Підбір банку, якому ви довірите власні кошти, є без перебільшення важливим етапом в дорозі до бажаного відкладання грошей.