В числі найбільш важливих фінансових процедур, які може робити будь-який банк, є залучення фінансових вкладень від бажаючих осіб. В їх числі можуть бути як юридичні, так і фізичні особи. Вкладення грошей в банках надають можливість їм виконувати інші операції з фінансами. Варто детальніше розглянути визначення правових відносин між особою з грошима та безпосередньо банком.

Закон «Про банківську діяльність» говорить, що депозит являє собою певну грошову суму, яка вноситься клієнтом на рахунок в банку в національній чи іноземній валюті.

Конкретна вкладена грошова сума зберігається на індивідуальному рахунку вкладника та повинна бути повернена назад власнику відповідно до договору, який узгоджується перед внесенням коштів. Що важливо знати про умови депозитів, внесення в банки процентні ставки по депозитах – дивіться нижче.

Перед внесенням власних коштів на депозитний рахунок слід дотримуватись певних умов

Зокрема, визначено, що договором депозиту може бути визначено додавання грошових коштів або дорогоцінних металів на інших умовах їх повернення. Такі депозити називають умовними. Тим не менш, всі умови мають відповідати чинному законодавству. Якщо період зберігання вкладів визначено узгодженим раніше — вони числяться як строкові. В той же час, депозити на вимогу – ті, які не включають в договорі конкретного строку часу для грошового внеску.

В договорі зазначаються наступні положення:

  1. Вид вкладання депозиту.
  2. Сума коштів, яка перераховується чи безпосередньо додається на депозит.
  3. Строк дії договору.
  4. Особливість нарахування клієнту відсотків або доходу в іншому зазначеному вигляді.
  5. Умови припинення дії договору достроково.
  6. Інші умови, затверджені банком та вкладником.

Виключно банки мають право оформляти депозитні рахунки

Банківських установ, які надають заманливі умови депозитів, у нас в країні досить багато. Потрібно завжди пам’ятати, що безпечні умови депозиту пропонують лише окремі банківські установи. Іноді, пропонуються договори, що включають безліч можливостей внесення поправок, а це не завжди добре. Є і порівняно швидке рішення цієї проблеми, яке полягає у виборі перевіреного банку. Банківська установа, яка перебуває серед лідерів фінансової області країни вже не перший рік, як правило, вселяє довіру. Експерти кваліфікованих банків кожного дня досліджують і аналізують фінансовий ринок.

Можливості депозитів в подібних банках не приховують небезпек для клієнтів.

Вдалий банк володіє широкою базою клієнтів і встиг показати себе як якісного і надійного постачальника фінансових послуг. Доступні і прості умови депозиту завжди є плюсом. Якщо клієнта цікавлять важливі питання, служба підтримки завжди повинна бути онлайн. Написавши або зателефонувавши через форму зворотного зв’язку, кожен клієнт надійного банку повинен отримати будь-яку консультацію і допомогу.

Джерело інформації: Universal Bank