Полікарбонат представляє собою пластичний полімер із особливими хімічними і фізичними параметрами. Привабливих характеристик у даного матеріалу досить багато. Листи небагато важать, практично не ламаються, прекрасно проводять світло, можуть витримувати різноманітні погодні умови, протистояти змінам температури і впливу агресивних речовин. На нинішньому ринку можливо знайти різні види полікарбонату, які мають певні відмінності між собою. Перш ніж купити полікарбонат для теплиці, давайте роздивимося особливості монолітних та стільникових видів.

Особливості монолітного полікарбонату

Полікарбонат монолітного типу – матеріал, який поєднав міцність металу і світлопроникність традиційного скла. Доволі легкий та гнучкий він широко застосовується в будівельній сфері, декорі, приватному господарстві та аграрному секторі.

Особливості даного виду полікарбонату:

  1. Матеріал прекрасно себе почуває в діапазоні температур від -40°C до +120°C.
  2. Чудові оптичні властивості. Вони мають чудову прозорість із рівнем пропускання сонячного світла понад 89%. Даний параметр може змінюватися внаслідок фарбування або додання особливої фактури поверхні блоків.
  3. УФ-захист. Поверхня захищена спеціальним шаром від ультрафіолетових променів, що можуть викликати пожовтіння полімерів.
  4. Конструкції, виконані з даного матеріалу, не розтріскуються і не руйнуються від механічного впливу.
  5. Монолітний полікарбонат прекрасно протистоїть руйнівній дії атмосферних явищ, таких як дощ, сніг, вітри тощо.

Стільниковий полікарбонат та його переваги

Сотовий полікарбонат — це полімер, що профілюється у багатошарові панелі із внутрішніми подовжніми ребрами для надання більшої міцності.

В якості особливостей цього унікального типу варто виокремити:

  1. Полікарбонатні блоки володіють невеликою вагою, що надзвичайно зручно при здійсненні монтажних задач.
  2. Висока прозорість. Матеріал стільникового типу має здатність проводити крізь себе до 90% світла.
  3. Дуже гнучкий та доволі міцний матеріал, який може прослужити десятки років.
  4. Матеріал забезпечує захист від акустичних хвиль в межах від 10 до 21 дБ, дякуючи чому його обирають для якісної звукоізоляції.
  5. Обидва типи полікарбонату мають відмінні експлуатаційні параметри і особливості.

Від того, наскільки правильно ви підберете полікарбонат залежить довговічність та впевненість вашої побудови, а також простота застосування.

Стаття предоставлена ресурсом: https://tmmzahid.com.ua/