Як відомо, громадяни нашої країни можуть вносити власні кошти в банки під певні відсотки, таким чином отримуючи певний прибуток. Подібні операції мають право проводити лише банківські установи. Власне, саме дякуючи залученим у вклади грошових коштів населення та юридичних осіб банки мають змогу виконувати і інші фінансові задачі. Таким чином, правове регулювання співробітництва між власником грошей та банком варто оглянути уважніше.
Згідно з українським законодавством, депозит представляє собою грошову суму, яка додається на рахунок в банку в готівковій чи безготівковій формі. Вкладені кошти вкладаються клієнтами на їх особистих рахунках у банку виключно на договірних засадах на певний вказаний в договорі строк зберігання або без будь-якого терміну і підлягають виплаті вкладнику відповідно до законодавства України та умов договору. Що ж варто знати про річний депозит?

Що ж передбачає внесення депозитів

Як показує практика, договором визначається, що умови повернення грошових вкладів можуть бути іншими, якщо порівнювати з додаванням на рахунок. Такого роду депозити називають умовними. Умови не мають ніяким чином суперечити діючому закону України. Внесення грошей на депозитний рахунок на визначений строк визначає депозит як строковий. У разі відсутності терміну в попередньо узгодженому договорі подібні депозити визначають як на вимогу.

У договорі банківського вкладу зазначаються:

  1. Можливості дострокового розірвання договору.
  2. Вид вкладання грошей.
  3. Сума грошей, яка перераховується чи вноситься на депозитний рахунок.
  4. Строк дії договірного документу.
  5. Рівень відповідальності вкладника та банку, а також алгоритм передачі зазначеної кількості відсотків.

Особливості вибору банків

В нашій країні доступна просто неймовірна кількість різних банківських установ, які пропонують вкласти в них гроші на депозит. Незважаючи на велику кількість таких банківських установ, не кожен може запропонувати насправді привабливі умови депозиту. Радиться не проводити особливо тривалих пошуків і звернути увагу на найбільш перевірені банки на ринку. В області депозитів кваліфікований банк повинен працювати не перший рік і володіти принципово якісним досвідом. Кваліфіковані банки постійно досліджують зміни ринку. Таким чином, клієнти банку ніколи не шкодують, що обрали саме конкретного варіанту.
Перевірений банк володіє широкою клієнтською базою і встиг показати себе як успішного і надійного постачальника фінансових послуг. Банк повинен пропонувати доступну цінову політику і індивідуальний підхід до кожного. Додаткові консультації в робочий час в рівній мірі повинні бути.