Нарізна зброяБільшість мисливців розуміють, що сучасна вогнепальна зброя представляє собою засіб, який спроможний вражати цілі на доволі віддалених відстанях, а в разі неправильного поводження або доволі поширеної необережності, він може виявитися причиною фатальних наслідків. Сьогодні практично будь-хто бажаючий спроможний купити нарізну зброю. В даній статті ми зібрали для вас ряд базових правил поводження зі зброєю, дотримання яких допоможе вам уникнути нещасних випадків.

Уважна перевірка розрядження нарізної зброї – базове правило

Тримаючи в руках не свою особисту зброю, потрібно насамперед детально дослідити, заряджена вона чи ні, для чого слід відкрити затвор, або переламавши її, якщо м говоримо про ствольний аналог або іншу переломному зброю. Багатозарядний аналог слід перевірити максимально ретельно. Далеко не завжди у багатозарядній зброї правильно спрацьовує викидний механізм, в результаті чого в патроннику лишається патрон. Як показує практика, далеко не всі власники зброї достатньо добре її чистять, що потім може перерости в значно неприємніші наслідки.

Базові правила поводження зі зброєю

  1. Якщо ви займаєтеся стендовою стрільбою, ходите в тир або полюєте на диких звірів, Подумайте про те, щоб максимально захистити слухові та зорові органи.
  2. Ні в якому разі не намагайтеся проводити маніпуляції з модернізації зброї самотужки – це може призвести до її несправності або травмування стрільця.
  3. Доступ до сейфу зі зброєю та пароль від замку не повинні мати сторонні люди, а тим паче – діти.
  4. Не тримайте постійно палець на гачку спуску.
  5. Ніколи не робіть постріли опираючись на слух або «на рух, помічений боковим зором».
  6. Несправна зброя не може використовуватися.
  7. Базові правила поводження зі зброєю максимально гостро стосуються полювань колективного типу. Доки стрілець не займе свою позицію, його зброя має бути розряджена і за даним фактом потрібно максимально ретельно слідкувати.
  8. Фактично однаково завжди на всіх змаганнях із спортивної стрільби заряджання зброї виконують вже безпосередньо перед виходом на позицію. Не слід сумніватися, чи потрібно нагадати товаришеві, що він не розрядив свою рушницю, коли ви сидите біля багаття після тривалого полювання.

В нинішніх реаліях уміння правильно поводитися зі зброєю стане максимально цінним надбанням.

Джерело: https://patron.kyiv.ua/product-category/narizna-zbroya/