Банківські депозити – це саме той фінансовий інструмент, який зумів завоювати популярність в житті чималої кількості громадян. Проте варто враховувати, що видів депозитів на сьогоднішній день зустрічається немаленьке розмаїття і кожен з них відрізняється власними деталями. Де та як краще обрати процентні депозити в Україні, а також які умови підійдуть найкраще? На цю, можливо, для декого незнайому тему ми й поговоримо нижче.
Абсолютно в кожному банку депозити подаються під прикрашеною назвою, яка повинна сприяти популяризації послуги. В той же час досить часто в банках трапляються і особливі умови оформлення депозитів, що реалізується в рамках певних акційних кампаній чи до певного свята.

Основні типи депозитів в Україні

Депозит на певний строк передбачає зберігання внеску на певний період та виплату за процентною ставкою. По закінченню періоду клієнт зможе забрати свій внесок.
Вклад до запитання повертається на вимогу клієнта та не має періоду зберігання.

Депозити в Києві в розрізі варіантів збереження активів

На підставі вказаних вище базових типів кожен банк запускає в роботу власні унікальні види депозитних внесків.

Найбільш поширені варіанти існуючих в банках депозитних вкладів:

  1. Валютний депозит створений для тих, у кого є потреба зберігати не лише національну, а й іноземну валюту. Такого роду види депозитів дають змогу не тільки регулярно отримувати нарахування за процентною ставкою, а й зберегти свої накопичення у разі зниження курсу національної валюти.
  2. Якщо банківський вкладник зацікавлений у періодичній конвертації коштів між різними валютами, для нього більше підійде депозит мультивалютного характеру.
  3. Металеві депозити — дохід за такими вкладами надходить не тільки за рахунок відсотків по вкладу, але й відштовхується від мінливості вартості золота чи платини на ринку.
  4. Ощадні депозитні внески представляють собою більш звичні внески з порівняно низькими відсотковими ставками і скромним комплектом умов. Дуже часто клієнтські вклади можуть збільшуватися в банках за рахунок капіталізації – плюсування нарахованих відсотків до основної суми вкладу.
  5. Отримана сума береться в роботу при наступному відрахуванні відсотків.
  6. Для накопичування певної суми грошей підійде краще депозит накопичувального виду. Максимально поширений даний вид депозиту у випадку програм у купівлі нерухомості.
  7. Розрахунковий депозит представляє собою регулярну виплату певної суми з процентної ставки, що узгоджується в договорі.
  8. Для співробітників банку чи студентів часто представляються на вибір спеціалізовані депозити, які включають в договорі певні унікальні умови.

Чи є сенс створювати власний депозитний рахунок?

Для бажаючих надійно вкласти власні кошти та змусити їх працювати на себе депозитне рішення є кращим варіантом. Елементарно щоб відкласти гроші вистачить просто відкрити депозит у банку. Вибір банку, якому ви довірите власні кошти, є без перебільшення важливим етапом в дорозі до бажаного відкладання грошей.