ніж для полюванняБільшість мисливців розуміють, що існуюча сьогодні вогнепальна зброя – предмет, який спроможний вражати цілі на доволі віддалених відстанях, а в разі необдуманого поводження або елементарної необережності, він може виявитися причиною фатальних наслідків. У разі присутності бажання, фактично будь-хто має змогу сьогодні купити ніж для полювання для власних потреб. В даній статті ми підібрали для вас простий список основних правил поводження зі зброєю, слідування яким допоможе вам уникнути нещасних випадків.

Зброю обов’язково варто завжди розцінювати як заряджену

Тримаючи в руках чужу зброю, потрібно насамперед детально дослідити, чи є вона заряджена, для чого слід відкрити затвор, або переламавши її, якщо м говоримо про ствольний аналог або іншу переломному зброю. Багатозарядний аналог слід перевірити максимально ретельно. З причини певної несправності, в патроннику може перебувати патрон, що може призвести до небажаних наслідків. Недостатньо уважне відслідковування чистоти зброї може стати причиною її несправності, а можливо і отримання кимось травм.

Декілька традиційних рекомендацій поводження зі зброєю

  1. Категорично не рекомендується самому міняти деталі, які були зламані.
  2. Не тримайте постійно палець на гачку спуску.
  3. Ніколи не робіть постріли опираючись на слух або за боковим зором.
  4. Ні в якому разі не пробуйте заряджати боєприпаси, що не відповідають вашому типу зброї.
  5. Якщо ви полюбляєте стендову стрільбу, ходите в тир або полюєте на диких звірів, подбайте про те, щоб захистити органи слуху та зору.
  6. Особливо ретельно слід дотримуватися правил безпечного поводження зі зброєю на полюваннях колективного формату. Доки стрілець не займе свою позицію, його зброя повинна бути в розрядженому стані і за даним фактом варто ретельно слідкувати.
  7. На кожному спортивному заході, пов’язаному зі стрільбою, техніка безпеки завжди знаходиться на максимальному рівні. Не варто сумніватися, чи потрібно нагадати товаришеві, що він не розрядив свою рушницю, коли ви зібралися біля багаття після вдалого полювання.

Якщо ви збираєтеся купити собі зброю, першочергово вивчайте базові правила поводження і не зупиняйтеся в навчанні.

Шукати тут: https://patron.kyiv.ua/nozhi/